Heart

En rockgrupp från Seattle USA är Heart. Gruppen bildades 1973 och har haft två stycken medlemmar som alltid varit med och det är Ann Wilson på sång och Nancy Wilson på gitarr, dessa två är dessutom systrar.

1963 bildades ett band vid namn Army och det är härifrån som bandet har sitt ursprung. Detta band bytte sedan namn till White Heart och därefter då till Heart. I detta band fanns Steve Fossen som var basist och Mike och Roger Fisher som är bröder. När bandet bytte namnet till Heart så anslöt sig Ann och Nancy till bandet och Mike Fisher slutade spela i bandet och blev tekniker i stället. Lite senare anslöt istället Michael Derosier på trummor och Howard Leese på keyboard.

Bandets genombrott kom 1976 när man släppte Dreamboat Annie och detta är bandets debutalbum dessutom, men det är inte så lätt att hitta längre och skulle man stöta på det så bör man lägga vantarna på det, om inte annat är det ett riktigt bra presenttips till den som vill ge bort något till någon som älskar rock. På albumet finns hitlåten Magic Man och senare fick man ytterligare hits som Barracuda, Heartless och Straight on. Bröderna Fisher lämnade gruppen 1979 respektive 1982 och även Fossen och Derosier i samband med detta, men Wilson-systrarna stannade kvar.

När så 80-talet kom så ändrades musiken en del, man hade tidigare spelat hårdrock och nu började man spela mera powerballader och mer likt pop. 1985 kom största framgången när man släppte ett album som hette Heart. Detta album nådde första platsen på Billboardlistan och här hittar man låtar som Never och These Dreams. Efter detta album följde ytterligare album som hette Bad Animals som man släppte 1987 och här hittar man hitlåten Alone och sedan också Brigade 1990. Båda gav framgångar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *